Tikri specialistai nekritikuoja pacientų maisto pasirinkimų. Kritikuoti mokas visi, paaiškinti – ne daugelis.

Būti pašieptam vieną frazę ,,valgyk mažiau- judėk daugiau” žinančio žmogaus yra šių dienų kasdienybė.

Maisto kontrolė, valgymo kultūrą bei individualus polinkis ( beje genetiškai tikimybė paveldėti savo tėvų kūno masę yra +\- 50% , o riebalinio audinio paveldėjimas yra vos 2%. Galbūt labiau EPIgenetiniai aspektai apsprendžia į nutukimą polinkį turinčio riebalinio audinio didėjimą) dažno mūsų yra pastatomi į antrą ar net trečią poziciją🤷‍♂️
– O būtent nuo to mums ir reikėtų pradėti sprendžiant esminius metabolizmo sutrikimus.

Inovatyvumas ne visada slypi vien ,,naujame” kraujo tyrime ar procedūroje, bet verčiau specialisto mąstysenoje.