Šį kartą mūsų idėja, Jūsų pusryčiams!
Avižos
1. Avižos suteikia sotumo jausmą, todėl tai yra puikus pasirinkimas. Kodėl? Nebus noro užkandžiauti!
2. Avižose labai daug skaidulinių medžiagų, taigi alternatyva Jūsų virškinimo sistemai – tobulas stimuliatorius!
3. Avižos suteikia labai daug energijos, maistas ir Jūsų smegenų veiklai!
4. Šaltinis magnio, fosforo, kalio, chromo, geležies, jodo!
5. Turi mažą glikeminį indeksą, taigi labai tinka ir diabetu sergantiems!
Avižų košė su vaisiais ir cinamonu
2 stiklines avižų kruopų (geriau pilno grūdo).
1-2 prinokę bananai
1 obuolys
1 šaukštelis cinamono
4 stiklinės vandens
1 žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Užvirinkite vandenį. Kol vanduo užvirs susitarkuokite obuolį, susipjaustykite bananus. Sudėkite avižas virti, kai užvirs sumažinkite ugnį, pagardinkite žiupsneliu druskos ir vis pamaišydami virkite. Virimo laikas nurodytas ant Jūsų pasirinktų avižų pakuotės. Nukelkite puodą nuo kaitlentės. Palaukite 5min, sudėkite vaisius į košę, išmaišykite, apibarstykite cinamonu.
Nepamirškite dalintis Skanaus!